image
Sursa foto: Jurnal TV

Vino să cunoști echipa realizatorilor CARBON - cel mai vizionat film moldovenesc de până acum în cinematografele țării

De unde a pornit ideea filmului? De câte ori s-a schimbat scenariul? Câte versiuni de montaj a avut filmul? Pe 16 decembrie, la centrul de producții și tehnologii pentru industriile de film și media din cadrul USM - Mediacor, în cel mai mare și modern pavilion de filmare din țară, va avea loc întâlnirea cu echipa care a lucrat la realizarea filmului CARBON.

Regizorul, directorul de imagine, scenarista, pictorul scenograf și pictorul de costume și îndrăgiții actori - precum și echipa de promovare vor fi la Mediacor să-ți povestească detalii din timpul filmărilor, producției, post-producției și lansării filmului.

Puțini știu că la realizarea filmului CARBON au lucrat 11 case de producție din Chișinău, București și Madrid - acesta fiind un produs cinematografic pentru care și-au unit forțele profesioniști cu o vastă experiență în industria filmului. Și chiar dacă nu e primul film înaintat la premiile Oscar din partea Moldovei, cu siguranță e primul despre care vorbește o țară întreagă și despre care au scris recenzii critici influenți, inclusiv Anton Dolin.

Pe 16 decembrie, în premieră, vei avea ocazia să afli detalii de la filmări, montaj, sonorizare, producție și post-producție, să adresezi întrebări producătorilor, să ceri autograf de la actori și chiar să-ți cumperi un tricou sau o un chipiu cu imprimeul CARBON.

Dacă ai văzut deja filmul, sigur îți amintești celebrul tractor roșu, nu-i așa? Ei bine, chiar și tractorul va fi acolo, în platoul Mediacor, iar tu vei putea face poze lângă el.

De la lansarea filmului în cinematografele din Moldova, trei luni în urmă, filmul a fost vizionat de peste 67 000 de spectatori - record absolut pentru țara noastră, de la independență încoace. Dacă încă nu ai văzut CARBON, mai ai șansa să o faci în cinematografele din Chișinău. În noiembrie și decembrie 2022, filmul s-a lansat în mai multe orașe din SUA și Europa, iar în 2023 e planificată continuarea circuitului festivalier.

Evenimentul este organizat de centrul de producții și tehnologii pentru industriile de film și media în cadrul Universității de Stat din Moldova - Mediacor, cu susținerea USAID și Ambasada Suediei la Chișinău. Moderatorul evenimentului - regizor, scenarist și director de imagine, Ion Gnatiuc. Bilete pe Afisha.md. Detalii despre eveniment - pe pagina Facebook Mediacor.

Jurnal TVJurnal TV
Jurnal TVJurnal TV
Jurnal TVJurnal TV
Jurnal TVJurnal TV
Jurnal TVJurnal TV
Jurnal TVJurnal TV
Jurnal TVJurnal TV
Jurnal TVJurnal TV

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: