image
Sursa foto: privesc.eu

Dezbateri aprinse în Parlament: „Deputații care figurează în Kroll trebuie reținuți imediat”; Reacția fracțiunii lui Șor

Deputatul blocului ACUM Platforma DA și PAS, Maria Ciobanu, a făcut un apel către procurorul general să vină în Parlament pentru a cere ridicarea imunității legislatorilor care figurează în raportul Kroll 2. Este vorba de mai mulți deputați din fracțiunea Partidului Șor. Apelul a provocat dezbateri încinse în plenul Parlamentului.

„Îl încurajez pe procurorul general Eduard Harunjen să vină în Parlament și să ceară ridicarea imunității la jumătate din deputații fracțiunii Șor care figurează în raportul Kroll drept beneficiari ai unor credite neperformante. Acești oameni trebuie reținuți imediat, iar Șor trebuie dat în căutare internațională”, a declarat Maria Ciobanu.

Replica adjunctei lui Ilan Șor, Marina Tauber, nu s-a lăsat mult așteptată.

„Doamnă Ciobanu, parcă sunteți și judecător, și procuror. Nu înțelegem de ce aduceți aceste învinuiri. De ce nu dați aceeași întrebare la faptul că doamna președintă a Parlamentul este menționată în raportul Korll, iar soțul eieste beneficiarul mai multo fonduri furate”, a spus Tauber.

„Nu prea sunteți inventivi în ceea ce ține de învinuiri”, a comentat Zinaina Greceanâi.

„Obrăznicia dvs. nu are margini. Ați spus două falsuri. În acest raport, credeam că e vorba de un miliard, dar suma se ridică la sume enorme”, a adăugat și Ion Ceban.

Precizăm că raportul Kroll 2 a fost făcut public ieri de către Comisia parlamentară de anchetă privind investigarea furtului miliardului. Aproape jumătate din fracțiunea parlamentara a Partidului Sor figurează în raportul Kroll 2.

Este vorba despre Ilan Șor, Marina Tauber si Reghina Apostolova. În raport apare și numele deputatului independent, Viorel Melnic, ales pe circumscripțiile uninominala numărul 48 din regiunea transnistreană. Numele celor patru actuali deputați apar și în primul raport al agenției Kroll.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: