image
Sursa foto: BBC

Cei 39 de morți găsiți în camionul înmatriculat în Bulgaria sunt chinezi

Cele 39 de cadavre descoperite miercuri într-un camion din comitatul britanic Essex aparţin unor persoane de naționalitate chineză, a comunicat poliţia britanică. Un purtător de cuvânt al ministerului de afaceri externe al Bulgariei a confirmat că autovehiculul este înmatriculat la Varna.

Paramedicii și poliția au găsit cadavrele a 38 de adulți și un adolescent, miercuri, devreme, într-un container pentru camioane, într-o proprietate industrială din Grays, la aproximativ 20 de mile (32 km) est de capitala britanică.

Poliția nu a identificat încă victimele, dar ITV a raportat că toate erau chineze. Poliția Essex a declarat că nu poate confirma raportul și nu a existat niciun comentariu imediat din partea ministerului chinez de externe sau de la ambasada Chinei din Londra.

Între timp continuă audierea șoferului camionului, un bărbat de 25 de ani, din Irlanda de Nord.

Unele surse de știri apreciază că persoanele ar fi putut deceda din cauza temperaturilor scăzute din containerul frigorific, de sub -25 de grade Celsius.

Ani de zile, imigranții ilegali au încercat să ajungă în Marea Britanie ascunzându-se în spatele camioanelor.

În cea mai mare tragedie a imigranților ilegal din Marea Britanie, cadavrele a 58 de chinezi au fost găsite înghesuite într-un camion din portul sudic al Doverului în 2000.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: