image
Sursa foto: Reuters

Rocky, bufniţa găsită în pomul de Crăciun din Rockefeller Center, a fost eliberată în natură

Rocky, mica bufniţă care săptămâna trecută a provocat senzaţie după ce a fost găsită printre ramurile bradului de Crăciun din Rockefeller Center, a fost eliberată în natură după ce a petrecut mai multe zile la un centru de reabilitare destinat animale sălbatice pentru a-şi recăpăta forţele, relatează EFE, citată de Agerpres.

Ultimele momente de captivitate ale bufniţei, un exemplar adult din specia Saw-whet şi care a primit numele Rocky, au fost imortalizate de centrul Ravensbeard Wildlife într-un videoclip în care îngrijitoarea scoate mica pasăre dintr-o cutie şi îi dă drumul în pădure.

În imagini se vede cum bufniţa, după ce a stat câteva minute pe mâna îngrijitoarei şi pare să schimbe câteva priviri cu ea, îşi ia zborul şi se aşează într-un copac.

"Eliberarea lui Rocky a fost un succes, este o mică pasăre rezistentă pe care suntem bucuroşi să o redăm naturii", a spus directoarea şi fondatoarea centrului, Ellen Kalish, într-un scurt mesaj postat miercuri pe reţelele de socializare.

Fotografiile din urmă cu o săptămână, când mica bufniţă, adăpostită într-o cutie de carton şi acoperită cu o flanelă, a fost adusă la centru, au fost distribuite de mii de persoane şi au contribuit la strângerea a 17.000 de dolari în beneficiul organizaţiei.

Rocky, a cărei mărime nu depăşeşte 12 centimetri, a străbătut peste 270 de kilometri ascunsă în ramurile unui impunător brad norvegian care a fost tăiat în localitatea Oneonta. Bradul a fost transportat până în New York, unde bufniţa a fost descoperită de unul dintre profesioniştii însărcinaţi cu instalarea copacului în piaţa Rockefeller.

"Când a ajuns la Ravensbeard Wildlife Center, i-am dat multe lichide şi atâţia şoareci pe cât a putu mânca. Nu mâncase şi nu băuse nimic de cel puţin trei zile", au precizat angajaţii centrului pe site-ul acestuia. Bufniţele din specia Saw-whet "îşi caută o nouă pereche în fiecare an şi sunt hotărâte să găsească cel mai bun loc", a explicat Ellen Kalish.

Rocky a stârnit mai multă senzaţie decât bradul înalt de 22 de metri, care a provocat comentarii ironice pe reţelele de socializare pentru ramurile sale strâmbe şi cetina inegală. Au apărut astfel glume precum "parcă s-a tuns singur" sau ''reprezintă perfect anul 2020'', un an marcat de pandemia de coronavirus şi de alegerile prezidenţiale ieşite din comun.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: