image
Sursa foto: Getty Images

Campionat întrerupt, după ce un suporter a fost ucis: În ultimii 7 ani au fost 7 decese

Prima ligă din Indonezia a fost întreruptă timp de două săptămâni după ce un suporter și-a pierdut viața la meciul Persija Jakarta - Persib Bandung, scor 3-2, din etapa a 23-a. Decizia a fost luată de către ministrul sporturilor din Indonezia, Imam Nahrawi, după ce Haringga Sirla, în vârstă de 23 de ani, a fost atacant violent și ucis de un grup de fani ai celor de la liderul Persib.

Aceștia "patrulau" în preajma stadionului înainte de startul partidei și cereau actele de identitate ale celor care treceau pe acolo pentru a se asigura că printre ei nu se află niciun suporter al rivalilor. După ce l-au depistat pe intrus, l-au bătut până l-au omorât.

După ce au studiat imaginile de pe camerele de supraveghere, autoritățile indoneziene au reținut 16 persoane, dintre care 8 au rămas în arest. Din 2012 până în prezent, 7 suporteri ai celor două echipe și-au pierdut viața.

În 2014, FIFA a interzis Indonezia din competițiile internaționale, însă doi ani mai târziu a ridicat sancțiunea. Indonezia a găzduit Jocurile Asiei luna trecută și și-a depus candidatura pentru a organiza și Jocurile Olimpice din 2032.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: