image
Sursa foto: dse.md

Un nou post de salvatori și pompieri voluntari în localitatea Răzeni, Ialoveni // FOTO

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a inaugurat ieri un nou post de salvatori și pompieri voluntari în localitatea Răzeni, raionul Ialoveni.

Postul nou de salvatori a fost edificat din temelie de către IGSU al MAI în colaborare cu autoritățile publice locale. La ceremonia oficială de deschidere a participat conducerea Inspectoratului, dar și reprezentanți ai autorităților publice locale.

dse.mddse.md

Oficialii au menționat importanța inaugurării postului ce va asigura forța primară pentru intervenții la incendii și situații excepționale, până la venirea pompierilor profesioniști.

dse.mddse.md

Stația va oferi siguranța pentru 10.000 mii de localnici din localitățile Răzeni și Cegârleni. Mai mult, IGSU a oferit salvatorilor care vor activa în cadrul unității o autospecială de intervenție, dar și echipamentul necesar.

dse.mddse.md

În cadrul postului vor activa opt pompieri voluntari civili. Instruirea acestora a fost efectuată de către specialiștii, IGSU care și pe viitor vor acorda asistența metodică și practică pompierilor noi, pentru ca aceștia să poată interveni la cel mai înalt nivel.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: