image
Sursa foto: jurnal.md

Deputat: Anul viitor pensiile vor fi indexate cu 0,6% și respectiv 0,2%; „Atât prevede guvernul pentru bieții pensionari”

Actualul Guvern a preconizat în bugetul de stat pentru anul viitor indexarea pensiilor la 1 aprilie cu 0,6 %, iar la 1 octombrie cu doar 0,2% și niciun fel de indemnizație unică, susține deputatul Platformei DA, Liviu Vovc.

Vovc spune că actualul Guvern și Igor Dodon au nevoie de pensionari doar în campania electorală. Și dacă în acest an indexarea pensiilor a fost de peste 6%, la anul pensionarii nu se vor bucura nici măcar de 1%, în urma indexărilor.

Anul viitor pensiile vor fi indexate cu 0,6% și respectiv 0,2%. Atât prevede guvernul pentru bieții pensionari. Vreau să vă spun despre ipocrizia actualului Guvern și a lui Igor Dodon, pentru ei persoanele de vârsta a treia, pensionarii există doar în statistici și în listele electorale. Amintesc că anul trecut indexarea pensiei în luna aprilie a fost 4,8%, iar în octombrie a fost cu 1,07 %. Cu toate astea pentru că era an electoral, Igor Dodon a avut grijă se dea o indemnizație unică pensionarilor de Paști și apoi în campannia electorală. Din raportul Guvernului aflăm că pentru anul 2021 se așteaptă o indexare foarte mică. Guvernul nu a venit cu nicio alocație unică pentru ai ajuta în această situație”, menționează Liviu Vovc.

Platforma DA susține că a găsit bani, circa 580 de milioane de lei care pot fi redecționați spre fondul asigurărilor sociale, astfel încât fiecare beneficiar de pensie sau alocație socială mai mică de 3000 de lei să beneficieze de susținere suplimentară din partea statului.

Noi am găsit niște bani, să tăiem din alte cheltuieli nejustificate și să alocăm în bugetul pentru asigurarea socială. Cei care au o pensie mai mică de 3000 de lei să beneficieze de un suport unic de 900 de lei. Acești bani trebuie acordați pensionarilor nu de sărbători dar în luna ianuarie ca fiecare să-și calculeze cheltuielile”, a punctat deputatul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: