image
Sursa foto: AP

Fotografia care face înconjurul lumii: Ce se întâmplă în Groenlanda

Este cea mai comentată fotografie de pe planetă în ultimele 24 de ore. A fost făcută în Groenlanda şi ne arată o sanie trasă de câini. Doar că atelajul şi câinii par că plutesc pe apă. De fapt, alunecă în continuare pe gheaţă. Care se topeşte. Fotografia a fost făcută de un meteorolog danez.

Dincolo de disputele politice legate de încălzirea globală, Groenlanda rămâne un barometru care spune un singur lucru: planeta suferă, se încălzeşte, iar oamenii nu sunt feriţi de efectele topirii accelerate.

Doar din aer îţi poţi da seama cu adevărat de enormitatea acestei calote glaciare. Ceea ce este absolut uimitor este că în centrul insulei (Groenlanda - n.r.), grosimea stratului de gheaţă depăşeşte trei kilometri, spune jurnalista Clarissa Ward, aflată la fața locului.

Potrivit specialiştilor, gheaţa topită din Groenlanda a devenit principala sursă a creşterii nivelului oceanului planetar. Tot ei spun că noi, oamenii, suntem principala cauză, şi tot noi putem opri degradarea planetei, dacă vrem.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: