image
Sursa foto: ziaruldeiasi.ro

Năstase, susținut de Dorin Dobrincu, istoric român și membru „Moldova vrea autostradă”: Avem nevoie de parteneri credibili

Istoricul român Dorin Dobrincu, fost director general al Arhivelor Naționale din România, și-a exprimat susținerea pentru candidatul comun al forțelor proeuropene și antioligarhice, Andrei Năstase.

Cercetătorul care este și unul dintre inițiatorii mișcării „Moldova vrea autostradă” susține că este nevoie de parteneri puternici și credibili la Chișinău.

„Cred că împreună putem lega cele două maluri ale Prutului și conecta regiunea printr-o autostradă la Europa Centrală. O autostradă care să lege Chișinăul de Iași, de Târgu Mureș, de Cluj, de Oradea reprezintă o soluție pentru multe probleme”, a menționat Dorin Dobrincu.

„La 20 mai, la Chișinău sunt alegeri municipale. În competiție sunt oameni diverși. Pare greu să filtrezi informațiile care vin de acolo. Politica din Republica Moldova e complicată. Cum a fost și istoria acestui spațiu. Unii dintre cei care se confruntă acum fac jocurile unui oligarh ce controlează acest stat de câțiva ani, alții sunt împinși să candideze de diverși demagogi, pescuitorii în ape tulburi. Dar nu cred că sunt toți din aceste categorii. Mi-a atras atenția Andrei Năstase, care candidează din partea coaliției formate din Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate al Maiei Sandu, pentru funcția de primar al capitalei”, a menționat Dorin Dobrincu.

„Pentru a se dezvolta, Republica Moldova are nevoie de o infrastructură modernă care să o lege de România. Suntem deja mulți la vest de Prut care susținem construirea autostrăzii Târgu Mureș-Iași-Ungheni. E un proiect major pentru această regiune. Încercăm să vedem puțin mai departe, de aceea considerăm important pentru viitorul Republicii Moldova ca această cale rutieră să ajungă până la Chișinău. Cred că împreună putem lega cele două maluri ale Prutului și conecta regiunea printr-o autostradă la Europa Centrală. O autostradă care să lege Chișinăul de Iași, de Târgu Mureș, de Cluj, de Oradea reprezintă o soluție pentru multe probleme. Este o șansă pentru dezvoltarea părții de est a României, pentru regiunea Moldovei și pentru Republica Moldova. Autostrăzile integrează țări, regiuni, economii și oameni. Avem nevoie de parteneri puternici și credibili la Chișinău. Succes, Andrei Năstase”, a mai spus istoricul român.

Noutăţile partenerilor

comentarii: