image
Sursa foto: jurnal.md

Scandal într-un sat din Fălești: O consilieră se plânge că ar fi fost insultată și lovită de primarul beat

În satul Musteața, raionul Fălești, oamenii devin dușmani din cauza politicii. O femeie, consilier local, zice că a fost insultată și chiar lovită de către primar, care ar fi fost beat. Incidentul ar fi fost cauzat de viziuni politice diferite. Am mers la primărie, dar acolo nu am găsit pe nimeni, deși era zi de muncă. Primarul nu răspunde la apel, de câteva zile.

Alexandra Antoci a fost 46 de ani asistentă medicală, iar de câțiva ani este consilieră locală. Acum două săptămâni femeia a venit la primărie pentru a depune o plângere. Într-o încăpere s-ar fi aflat primarul și câțiva colegi, care din spusele femeii, consumau alcool. După ce a bătut la ușă, consiliera s-a ales cu insulte.

„Primarul beat a început să mă bruscheze, să îmi spună să ies din primărie, că nu am ce căuta în primărie și că să pier, să mă duc la cimitir ca să scape și el și satul de mine. Am scos mobilul să-l filmez, în tipul cela el mi-a sucit mâna și mi-a luat telefonul, eu am încercat să iau telefonul, atunci el m-a lovit și am căzut, m-a lovit cu pumnul și am căzut peste scaunul cela și m-am lovit cu piciorul. Piciorul e negru și mâna am lovit-o și la cap m-am lovit”, povestește consiliera.

Femeia ar fi sunat la 112, iar după asta a mers și la medicul legist pentru a-i fi evaluate leziunile provocate. Deși a trecut mai bine de două săptămâni de la incident, consiliera din satul Musteața așa și nu a primit un răspuns.

Echipa Jurnal TV a mers la primărie să discute cu cei care au fost martorii oculari la cele întâmplate, dar acolo - nimeni.

Mai târziu și-a făcut apariția polițistul de sector, Ion Robuleț. El însă nu a dorit să vorbească.

Primarul Constantin Cuibari nu a fost de găsit nici la primărie, nici la domiciliu. El s-ar afla în concediu. De câteva zile l-am sunat de nenumărate ori, dar nu a răspuns la apel.

Acesta nu este primul scandal în care este implicat primarul satului Musteața din raionul Fălești. În 2016, mai mulţi locuitori declarau că sunt şantajaţi de primar după ce au semnat o declaraţie în susţinerea candidaturii lui Andrei Năstase pentru prezidenţiale. Atunci primarul respingea toate acuzațiile aduse de către sătenii săi. Iar în 2013 acesta a fost reţinut de către ofiţerii Direcţiei Nord a CNA, fiind bănuit de corupere pasivă. Primarul ar fi extorcat 200 de euro de la un localnic pentru a-i elibera o adeverinţă ce ar confirma faptul că acesta locuieşte în satul Musteața.

Noutăţile partenerilor

comentarii: