image
Sursa foto: colaj foto

Adriana Bețișor și Andrei Băeșu ar fi cercetați penal pentru escrocherie în dosarul fraudei bancare: Reacția PG

Avocatul Ion Crețu a declarat că pe numele Adrianei Bețișor și al lui Andrei Băeșu, doi dintre procurorii care au investigat materialele legate de frauda bancară, a fost pornit un dosar penal pentru abuz în serviciu, escrocherie și participare în cadrul unui grup criminal organizat.

Solicitați telefonic de Jurnal.md pentru o reacție, responsabilii de la Procuratura Generală nu au confirmat, dar nici n-au infirmat informația, declarând că:

„Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a pornit, la începutul acestui an, o cauză penală pe fapte de amestec în înfăptuirea urmăririi penale la investigarea fraudei bancare și altor infracțiuni, de către unii factori de decizie și unii procurori de nivel executiv din cadrul Procuraturii Anticorupție.

În prezent, sunt vizate aspecte de procedură penală care trebuie respectate, iar divulgarea lor ar putea afecta anumite drepturi procesuale ale participanților pe acest dosar. Vă asiguram însă că în curand vom ieși cu informații și pe acest caz”.

Amintim că Adriana Bețișor și-a dat demisia din funcția de șef interimar al Procuraturii Anticorupție pe data de 3 iulie 2019.

Bețișor a ajuns şefă adjunctă a Procuraturii Anticorupţie (PA) după şase ani şi jumătate de la numirea în funcţia de procuror prin ordinul procurorului general Valeriu Zubco, la 14 iunie 2011. Anterior, Beţişor a absolvit Universitatea de Stat din Moldova şi Institutul Naţional al Justiţiei (INJ). În iulie 2016, ZdG scria că Adriana Beţişor s-a căsătorit cu Dumitru Şubin, un şef de direcţie din cadrul Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, iar în urma ceremoniei, cei doi au obţinut un venit de aproximativ 1 milion de lei, mai exact: 31 de mii de euro, 11,5 mii USD şi 170 de mii de lei.

Andrei Băeșu a fost numit la 1 octombrie 2014 procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție prin Ordinul Procurorului General al Republicii Moldova.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: