image
Sursa foto: europalibera.org

Vitalie Ciobanu: Decizia CEC - obstrucționare cinică a votului diasporei; Binele mai greu ne unește, poate Răul va reuși?

Decizia Comisiei Electorale Centrale de a se opune deschiderii a suficiente secții de vot în diasporă este o parte din strategie de menținere a statului într-o stare de captivitate oligarhică, consideră scriitorul și publicistul Vitalie Ciobanu.

„Decizia CEC-ului de la Chișinău de a micșora numărul secțiilor de vot pentru concetățenii noștri din diaspora (lovită este, evident, diaspora occidentală) ar trebui să reprezinte un prilej de solidarizare și acțiuni comune pentru toate partidele democratice, pro-europene și pro-românești din Republica Moldova. Obstrucționarea cinică, sfidătoare, a votului moldovenilor din străinătate este parte din strategia de menținere a Basarabiei într-o perpetuă stare de captivitate oligarhică și estică”, a menționat Vitalie Ciobanu.

„Viitoarea majoritate pro-europeană, pe care ne-o dorim, se construiește de pe acum, prin apărarea dreptului la vot pentru toți cetățenii, asigurat de Constituție, dar subminat de alte structuri ale statului, rămase fidele lui Dodon. „Hidra cea cu multe capete”, cum se spune în popor. Binele mai greu ne unește, poate Răul va reuși? Moldova nu este liberă”, a adăugat Vitalie Ciobanu.

Precizăm că ieri, după mai multe discuții în contradictoriu în Comisia Electorală Centrală, nu s-au găsit suficiente voturi pentru majorarea numărului secțiilor de votare peste hotare la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie – de la 139 la 162 de secții.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a somat Comisia să-și revizuiască decizia prin care s-a opus deschiderii mai multor secții de vot peste hotarele țării.

Totodată, PAS, Platforma DA și PUN au anunțat că vor contesta în instanță decizia CEC.

Noutăţile partenerilor

comentarii: