image
Sursa foto: jurnal.md/ Nadejda Roșcovanu

Moțiunea împotriva lui Ciocoi, BLOCATĂ de deputații PSRM și PD; Greceanâi: Nu e clar ce vrem de la ministrul de Externe

UPDATE 11:12 // Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanâi, a refuzat să pună la vot includerea pe ordinea de zi a Legislativului moțiunea simplă inițiată de fracțiunile Platforma DA și PAS împotriva ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi.

„Insistăm să includeți pe ordinea de zi subiectul moțiunii simple deoarece ieri, la Biroul Permanent, așa și nu am auzit argumentele de ce nu trece. Este avizul comisiei juridice că moțiunea este conformă. Solicităm să puneți la vot includerea pe agenda Parlamentului”, a declarat Alexandru Slusari.

„Biroul Permanent, cu majoritate de voturi, nu a admis moțiunea în procedură legislativă, de aceea eu nu voi supune votului. Direcția juridică va remis la toți deputații argumentele. Nu se conține dispozitivul – ce vrem noi de la Ministrul de Externe. Moțiunea nu este admisă în procedura legislativă”, a spus Greceanâi.

„Să vină cineva să ne prezinte argumentele de ce această moțiune simplă nu poate fi supusă discuțiilor”, a insistat Igor Grosu.

_______

Moțiunea simplă a Blocului ACUM împotriva ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi a fost blocată la ședința Biroului Permanent de deputații PSRM-PD. Potrivit vicepreședintelui Parlamentului, Alexandru Slusari, moțiunea a fost blocată de deputații socialiști și de democrații Dumitru Diacov și Monica Babuc. Astfel moțiunea nu va examinată în cadrul ședinței în plen a Parlamentului.

„Aceleași persoane au blocat includerea în ordinea de zi a proiectului Declarației privind condamnarea dosarelor politice, care a fost semnată inclusiv de doi socialiști – membri ai Delegației R.Moldova la APCE.

Aceasta coaliția se bazează pe cinism cras și obsedarea puterii din partea lui Dodon pe de o parte și pe frica și supunerea tot mai cuprinzătoare a celor de la PD”, a conchis Alexandru Slusari.

Anterior democrații au anunțat printr-un comunicat de presă că fracțiunea PDM nu va susține moțiunea simplă depusă de Blocul ACUM împotriva ministrului de Externe.

Fracțiunile blocului ACUM, Platforma DA și PAS, au înaintat o moțiune simplă împotriva ministrului de Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, pe 13 februarie, curent, după ce ministrul a declarat că intervenția armatei ruse pe teritoriul Republicii Moldova, în 1992, nu a fost un act de agresiune, ci „o intervenție pentru a opri vărsările de sânge”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: