image
Sursa foto: ETIENNE LAURENT/EPA-EFE/REX/Shutterstock

Tricoul lui Diego Maradona, cu care a marcat golul cu ”Mâna lui Dumnezeu”, vândut pentru o sumă record

Tricoul purtat de fostul mare fotbalist argentinian Diego Maradona la partida cu Anglia, din sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 1986, în care a marcat un gol cu ”Mâna lui Dumnezeu”, a fost vândut pentru o sumă record.

Argentinianul a făcut schimb de tricouri cu Steve Hodge, iar fostul internațional englez urmează să primească o avere după scoaterea tricoului la licitație.

Evenimentul se pare că s-a încheiat și spulberă fostul record pentru vânzarea unui tricou scos la licitație. Steve Hodge urmează să fie beneficiarul a peste 4 milioane de euro, sumă care este de 25 de ori mai mare față de fostul record,

Tricoul purtat de Pele la finala Cupei Mondiale din 1970 deținea supremația în materie de licitație a unei piese vestimentare purtată de un fotbalist, când a fost vândut în 2002 pentru peste 160.000 de euro.

Totuși, tricoul lui Babe Ruth, purtat la New York Yankees, a fost vândut la o licitație cu 5,64 milioane de dolari și deține în continuare recordul în materie de obiecte vestimentare ale unui fost sportiv.

Chiar dacă fiica lui Maradona a dezmințit faptul că acela este tricoul pe care argentinianul l-a purtat la meciul contra Angliei, Steve Hodge a ținut să lămurească toată situația.

"Sunt mândrul proprietar al acestui articol de peste 35 de ani, de când eu şi Diego am făcut schimb de tricouri în tunelul de la vestiare după faimosul meci. A fost un privilegiu absolut să fi jucat împotriva unuia dintre cei mai mari şi mai magnifici jucători de fotbal din toate timpurile.

Tricoul `Mâna lui Dumnezeu` are o semnificaţie culturală profundă pentru lumea fotbalului, pentru poporul Argentinei şi pentru poporul Angliei şi sunt sigur că noul proprietar va fi enorm de mândru să deţină cel mai emblematic tricou de fotbal din lume", a spus Hodge.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: