Andrei Năstase scrie, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că fiecare om are dreptul constituțional de a alege și de a fi ales și îndeamnă la omenie și respect cetățenii Republicii Moldova.

„Moldova nu este a lui Plahotniuc sau a lui Dodon. Așa cum nu este doar a lui Năstase sau a lui Sandu! Moldova este a noastră, a tuturor cetățenilor acestei țări. Trebuie să înțelegem acest lucru, dincolo de rivalitățile politice, dincolo de orgolii, de pasiuni. Moldova nu este a celor care sunt astăzi în poziția de a valida liste de semnături, de a decide, în mod arbitrar, cine are sau nu dreptul să candideze!”, a precizat Andrei Năstase.

Copreședintelui blocului ACUM Platforma DA și PAS a făcut și un apel public către cetățenii care sunt presați partidele politice de la guvernare.

„Fac un apel către toți cei aflați de voie sau de nevoie în slujba regimului Plahotniuc-Dodon! Vă rugăm din toată ființa noastră să înțelegeți că există viață și după 24 februarie! Tot lângă noi veți trăi, nu lângă Plahotniuc sau lângă Dodon! Ei nici nu vă cunosc, pentru ei reprezentați, cel mai probabil, doar niște unelte de care, în această perioadă, se folosesc doar! Nu lângă ei trăiți astăzi, ci tot alături de noi! Putem trăi în bună înțelegere după 24 februarie! Eliberați-vă! Nu vă fie teamă de noi! Nu aveți motive! Vă este teamă de ei? Vă înțelegem!”, a menționat liderul DA.

„Vă oferim prietenia și încrederea noastră! Vă oferim bună înțelegere, respect, onoare și ajutor ori de câte ori va fi nevoie, în condițiile respectării legii și a bunului simț! Noi suntem oameni, nu suntem ca ei! Nu de noi trebuie să vă fie teamă, ci de dezastrul ce va urma în următorii patru ani cu acești demoni la putere! Și, să nu uitați niciodată. Moldova nu este partidul lor! Moldova este patria noastră, a tuturor!”, a conchis Andrei Năstase.