image
Sursa foto: Jurnal.md

VIDEO // Câte patru, urcați în mașină și trimiși pe malul drept; Proces de fraudare al alegerilor văzut la Bender

Interdicția CEC de a transporta mai mult de opt persoane în ziua scrutinului, adoptată înainte de alegeri cu scopul de a evita transportarea alegătorilor către secțiile de votare de către un concurent ori altul, pare a fi floare la ureche pentru cei din regiunea transnistreană. O filmare realizată de un membru al Partidului Democrația Acasă în orașul Bender demonstrează cu lux de amănunte cum sunt adunați alegătorii și cât de bine lucrează organizatorii pentru a-i transporta pe malul drept, la secțiile de votare.

În imaginile video apar femei cu liste în care sunt incluse numele persoanelor care vor să voteze, numerele de telefon ale acestora și semnătura celor care se duc la secția de vot. Potențialii alegători întreabă organizatorii pentru cine să voteze. Li se spune că pentru Igor Dodon

„Câte patru apropiați-vă, urcați în mașină”, le dă indicații una din femei. Șoferii discută între ei pe ce trasee ar fi mai în siguranță să se deplaseze.

Cei care sunt aduși cu mașina la vot primesc câte 400 de lei, cei care vin cu mașina personală sunt remunerați cu 500 de lei, iar cei care sunt aduși cu transportul de rută și trec așa numitele posturi vamale de la Bender pe jos, ar fi remunerați cu câte 800 de lei. Despre aceasta ne-a informat Vasile Costiuc, președintele partidului Democrația Acasă, care azi monitorizează desfășurarea alegerilor în această regiune.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: