image
Sursa foto: jurnal.md

Maia Sandu, reacție la declarația lui Lavrov, că RM ar anula „tot ce e rusesc”: „Asigurăm un spațiu informațional obiectiv”

Legea securității informaționale reprezintă decizia suverană a Parlamentului și a Președinției Republicii Moldova și a fost necesară pentru a combate dezinformarea. Astfel a comentat președintele Maia Sandu, declarațiile ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, care a acuzat ieri autoritățile din Republica Moldova că ar anula „tot ce e rusesc, la fel ca și Ucraina”.

„Această lege ține de decizia suverană a Parlamentului, a Președinției țării noastre și această lege a fost necesară pentru a combate dezinformarea. Facem acest lucru ca să asigurăm un spațiu informațional obiectiv pentru ca cetățenii noștri să poată să analizeze lucrurile pornind de la informații obiective și nu de la propagandă și surse false”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc cu puțin timp în urmă, președintele Maia Sandu.

Amintim că ieri, ministrul rus de Externe a declarat într-un interviu pentru presa din Belarus că autoritățile Republicii Moldova încearcă să „anuleze tot ce este rusesc”.

„Din păcate, acum Moldova, la fel ca și Ucraina încearcă să anuleze tot ce este rusesc. Președintele a semnat o lege care nu mai permite difuzarea la nicio știre din Rusia în Moldova. Este trist", a declarat Lavrov.

Maia Sandu, a promulgat duminică, 19 iunie, legea securității informaționale, prin care este interzisă difuzarea emisiunilor de știri și analize politice din Rusia, principala modalitate a regimului dictatorial de la Kremlin de a-și transmite propaganda. Or, la momentul actual autoritățile din Rusia au instituit o cenzură totală asupra mass-media din această țară.

Legea securității informaționale prevede că interdicția se va aplica și după expirarea stării de urgență instituită în Republica Moldova după ce Rusia a invadat Ucraina.

Noutăţile partenerilor

comentarii: