image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Candu, despre trimiterea procurorilor în Parlament; Ce mesaj i-a transmis lui Dodon

Liderul „Pro Moldova” Adrian Candu, neagă acuzațiile lansate de președintele Igor Dodon, că reprezentanții PD sunt plătiți ca să părăsească partidul. Totodată acesta a avut un mesaj pentru șeful statului în contextul declarației făcută de socialiști că „Pro Moldova” și Partidul „Șor” ar planifica să destrame până la următoarea ședință a Parlamentului actuala majoritate parlamentară, ca să nu fie votată o eventuală solicitare din partea procurorului general de ridicare a imunității în cazul unor deputați, care au avut un rol important în furtul miliardului.

„Lucrurile stau foarte rău în PD, de aceea oamenii pleacă. Dacă cineva crede că sumele de zeci, sute de mii, milioane, chipurile, se dau pentru aceasta, greșește. Ieri m-am întâlnit cu oameni de la Nisporeni. Ei nu înțeleg cum poți să stai cu PSRM la masă, cum să votezi cu socialiștii pentru acel credit de la ruși, să trădezi interesele cetățenilor. De aceea pleacă, pentru o cauză mai bună”, susține Candu.

În context acesta a lansat un avertisment în adresa președintelui menționând că venirea procurorilor în Parlament, așa cum au anunțat ieri socialiștii, ca să ceară ridicarea imunității unor deputați, nu îl va absolvi de pedeapsă nici pe șeful statului.

„Opoziția poate să critice și chiar să demită Guvernul, dacă acesta nu-i bun. Asta se va întâmpla, fie că vrea Guvernul Chicu sau că nu vrea președintele Dodon. Bătutul cu pumnul în masă de la tribuna președinției și chemând procurorii să facă o chestie ori alta în Parlament nu o să vă ajute. Vine ceasul al 12-lea și toți vor răspunde”, a sugerat Candu.

Amintim că anterior șeful statului a declarat că aleșii locali sunt plătiți cu 1000-2000 de lei, primarii cu 10 mii de lei, iar deputații cu sute de mii de lei ca să părăsească PD și să adere la Grupul lui Candu ori la Partidul Șor.

Acesta a mai declarat că în spatele grupului „Pro Moldova” și a Partidului „Șor” ar sta controversatul om de afaceri Vladimir Plahotniuc.

Potrivit socialiștilor, Grupul parlamentar „Pro Moldova” și Partidul „Șor” ar planifica să destrame până la următoarea ședință a Parlamentului actuala majoritate parlamentară, ca să nu fie votată o eventuală solicitare din partea procurorului general de ridicare a imunității în cazul unor deputați, care au avut un rol important în furtul miliardului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: