„Nu are nicio relevanţă pentru investigarea jafului secolului, pentru că nu se referă la rezervele valutare ale Republicii Moldova. Se referă doar la a doua etapă de devalizare a sistemului financiar-bancar care deja era cunoscută la 1 noiembrie 2013 și despre care au fost informate primele persoane în stat, inclusiv „simplul” prim-ministru din acea perioadă, Iurie Leancă, preşedintele Republicii Moldova Nicolae Timofti, comisiile parlamentare pentru securitate naţională”, a declarat Mihail Gofman.

Acesta a adăugat că acuzatorii de stat au omis să indice în acest raport „persoanele-cheie care au coordonat devalizarea sistemului bancar”.

„E vorba de mai multe persoane din aşa-numitul grup GBC. Principalul beneficiar este Vladimir Plahotniuc care mergea în tandem cu Veaceslav Platon. Filat Vladimir, fostul prim-ministru, şi Ilan Şor veneau din altă ramificaţie, din altă echipă. În final, s-au jucat unii pe alţii şi celor care au pierdut li se va pune în cârcă tot ce s-a petrecut în sistemul bancar”, a adăugat fostul şef-adjunct al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor din cadrul CNA.