image
Sursa foto: Getty Images

Bulgaria anunță că își ține stațiunile de schi deschise, în plină dispută la nivel european

Bulgaria a anunțat că să-și țină deschise stațiunile de schi în acest sezon, deși la nivel european Italia și Germania au cerut o închidere coordonată stațiuni montane, până cel puțin după sărbători, pentru a evita o explozie a cazurilor de COVID-19, informează Agerpres.

Stațiunile montane din Bulgaria, unde sezonul de schi durează, în medie, circa 130 de zile pe de an, reprezintă de câțiva ani destinații atractive pentru turiști. Cele mai importante stațiuni montane ale Bulgariei sunt Bansko, Borovets și Pamporovo.

Rezervări cu 40% mai scăzute față de anul trecut

Anul acesta, în plină pandemie, rezervările au scăzut cu 40% față de sezonul trecut, a anunțat ministrul turismului, Mariana Nikolova, într-un interviu televizat, potrivt Agerpres. Asta în contextul în care turismul reprezintă aproximativ 12% din PIB-ul Bulgariei, cea mai săracă țară din UE.

Prin urmare, propunerea privind închiderea stațiunilor în acest sezon nu este considerată o opțiune de către Sofia. Calculele estimeează că impunerea unor restricții severe va duce la pierderi de un miliard de leva. Așa că Bulgaria a anunțat că a luat măsuri sanitare pentru a limita răspândirea COVID-19.

Germania și Italia vor ca statele alpine din UE să ţină închise staţiunile de schi în acest sezon de iarnă, pentru a limita răspândirea COVID-19. Până acum, Austria a fost singura țară care a luat o poziție fermă împotriva propunerii.

Noutăţile partenerilor

comentarii: