image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

92 de autospeciale și 133 de muncitori, antrenați la curățarea drumurilor; Care este situația pe traseele naționale

Pe parcursul nopții de 30 decembrie, lucrările de întreținere a drumurilor naționale pe timp de iarnă au continuat în regiunile unde au fost necesare intervenții ale unităților teritoriale SA ,,Drumuri”. În zonele Nord și Centru s-au efectuat lucrări de patrulare, deszăpezire și combatere a lunecușului, iar în zona de Sud, lucări de patrulare și combatere a lunecușului, anunță Administrația de Stat a Drumurilor.

La curățarea drumurilor au fost antrenate 92 de autospeciale, 133 de muncitori și au fost împresurate 739 de tone de material antiderapant.

În prezent, accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă pe toată rețeaua de drumuri naționale.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătoriii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare privind echiparea autovehiculelor cu pneuri corespunzătoare și adaptarea regimului de viteză la condiţiile de circulație pe timp de iarnă.

În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

comentarii: