image
Sursa foto: army.md

În Chișinău se menține „Cod Roşu" de COVID-19; Câte cazuri au fost confirmate în capitală de la începutul pandemiei

Situația privind infecția cu COVID-19 pe teritoriul municipiului rămâne în continuare alarmantă, fiind menținut gradul de alertă în sănătate COD ROȘU. Astfel, potrivit datelor Ministerului Sănătății, până acum în capitală au fost înregistrate 31.080 de cazuri de COVID-19.

Primăria municipiului Chișinău dă asigurări că toate instituțiile medicale din capitală implicate în tratarea persoanelor testate pozitiv cu noul tip de coronavirus, sunt asigurate cu preparate antivirale și mijloace de protecție necesare eficiente.

Totodată, autoritățile publice locale informează că monitorizează constant situația epidemiologică în scopul suplimentării locurilor pentru bolnavii de COVID-19.

gismoldova.maps.arcgis.comgismoldova.maps.arcgis.com

sura foto: caputură// gismoldova.maps.arcgis.com

Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, a informat luni, în cadrul ședinței operative săptămânale că situația privind infecția cu COVID-19 pe teritoriul municipiului rămâne în continuare alarmantă, fiind menținut gradul de alertă în sănătate COD ROȘU.

Astfel, săptămânal, Direcția generală asistență socială și sănătate, în comun cu directorii instituțiilor medicale și reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, monitorizează situația privind gestionarea locurilor dedicate numărului de pacienți testați pozitiv pe teritoriul municipiului Chișinău.

De asemenea, municipalitatea monitorizează gradul de răspândire a altor viruși gripali, viroze și infecții respiratorii. Potrivit datelor prezentate în comparație cu aceeași perioada a anului trecut, predomina o descreștere.

Autoritățile publice locale precizează că nerespectarea măsurilor de sănătate publică constituie pericol pentru sănătatea publică şi va servi temei pentru tragere la răspundere a persoanelor vinovate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: