image
Sursa foto: jurnaltv.md

Șoferul care a accidentat doi bicicliști lângă Stăuceni va sta încă 30 de zile în arest preventiv // VIDEO

Șoferul care i-a lovit pe campionul şi vicecampionul R. Moldova la ciclism, lângă Stăuceni, va sta încă 30 de zile în arest preventiv. Decizia a fost luată astăzi, de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, la solicitarea procurorului. Bărbatul nu a răspuns la întrebările jurnaliștilor.

„Până în prezent, învinuitul nu și-a manifestat dorința de a conlucra cu anchetatorii. Nu a făcut declarații, în proces a intervenit un alt avocat, urmează să înainteze o cerere către procuror, pentru a da declarații suplimentare, referitor la producerea accidentului”, a spus procurorul Gheorghe Bivol.

Potrivit procurorului, șoferul nu avea dreptul să urce la volan, în contextul în care acesta avea interdicția temporară de a conduce un automobil.

„În ziua în care a avut loc accidentul, dreptului lui de a conduce mijloace de transport era suspendat prin decizia Colegiului penal al Curții de Apel din 9 martie, 2020”, a mai spus procurorul.

Tragedia a avut loc pe 21 februarie. Șoferul a efectuat o manevră de depășire și a lovit doi bicicliști, care se deplasau regulamentar, echipați corespunzător. Unul dintre copii a decedat ulterior la spital.

Asociația de Cicliști din Moldova a cerut autorităților să intervină și să creeze condiții pentru bicicliști, cea mai mare necesitate fiind pistele. Autoritățile afirmă că nu există suficienți bani pentru a crea condiții bicicliștilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: