image
Sursa foto: paginadepsihologie.ro

Doi bărbați și o femeie, răpuși de COVID-19; Peste 350 de pacienți se află în stare gravă la spital

Încă doi bărbați și o femeie au murit din cauza complicațiilor provocate de virusul COVID-19. Astfel, numărul persoanelor răspuse de coronavirus a ajuns la 652.

Este vorba despre:

Deces 650: Bărbat de 64 de ani, din raionul Cimișlia. Internat la data de 22 iunie, la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: cardiopatie hipertensivă, insuficiență cardiacă cronică, hipertensiune arterială.

Deces 651: Femeie de 63 de ani, din raionul Călărași. Internată la data de 3 iulie, la Spitalul Clinic Republican. Comorbidiăți: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă cronică,  cardiopatie hipertensivă, obezitate, colecistită cronică.

Deces 652: Bărbat de 72 de ani, din municipiul Bălți. Internat la data de 9 iulie, la Spitalul de Psihiatrie Bălți. Comorbidități: retard mental sever agravat de paralizie infantilă cerebrală, hepatită cronică persistentă, diabet zaharat, pielonefrită cronică.

Totodată, la spital, în continuare rămân în stare gravă 358 de persoane, dintre care 27 sunt conectați la aparate de respirație asistată. 1001 pacienți înregistrează stare de gravitate medie, iar ceilalţi sunt în stare satisfăcătoare.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 19 439 de cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1321 în Transnistria.

Alte 240 persoane au fost tratate şi externate. În total, 13 033 de persoane au fost tratate de COVID-19.

Noutăţile partenerilor

comentarii: