image
Sursa foto: Profimedia

Ucraineanca Marta Kostyuk, vehementă la adresa lui Djokovic și Nadal. Nici biolorusa Victoria Azarenka nu a scăpat

Marta Kostyuk (locul 58 WTA) a oferit un nou moment controversat, după ce a acuzat ATP și WTA că ajută indirect propaganda Rusiei.

De această dată, jucătoarea din Ucraina a fost deranjată că Djokovic sau Nadal nu au luat poziție împotriva războiului din Ucraina.

"Aș spune că 80 - 85 la sută dintre jucătoare nu au avut nimic de-a face cu decizia de a anula punctele din clasament. Este atât de ridicol încât nu mi-a venit să cred!

Niciunul dintre reprezentanții jucătoarelor nu m-a contactat. Niciunul dintre ei nu m-a întrebat despre părerea mea, despre ceea ce cred eu. Este ca și cum jucătoarele ucrainene nu există!

Aș dori să fiu susținută de colegii din circuit, să înțeleagă situația și să fie vocali în privința unor lucruri delicate. Dar de ce ne mai mirăm? Uitați-vă la ce a spus Rafa, uitați-vă la ce a spus Novak!

Cum poți obține sprijinul din partea turneului când doi jucători de top spun aceste lucruri?! E ridicol", a spus Kostyuk, potrivit Reuters.

Nici bielorusa Victoria Azarenka nu a scăpat de acuzațiile Martei Kostyuk.

"Să fim serioși, Victoria Azarenka este în consiliul jucătorilor, luând decizii cu privire la punctele de la Wimbledon, unde nici măcar nu participă.

Și spune că nu are niciun interes personal în luarea deciziilor. Doar faptul că este prezentă acolo spune totul despre implicarea ei", a precizat Marta Kostyuk.

Pe 12 mai, Marta Kostyuk (19 ani) a fost protagonista unui moment incredibil la un meci de la Roma, în care făcea pereche cu Gabriela Ruse.

După primul set al meciului cu rusoaicele Veronika Kudermetova și Anastasia Pavlyuchenkova, Kostyuk a plecat la vestiare și nu a mai revenit pe teren, fără a da vreo explicație.

Fizioterapeutul său a spus că nu era accidentată, ci doar că nu a mai dorit să joace.

Pe rețelele sociale, fanii care au urmărit partida au scris că Marta Kostyuk a avut o situație emoțională delicată. Recent, ucraineanca a dezvăluit că a apelat la consiliere psihologică, fiind afectată de efectele războiului din Ucraina.

Citeşte mai mult despre

comentarii: