La Minsk au avut loc arestări în masă în cursul protestelor de duminică, la care oamenii au cerut demisia preşedintelui reales Aleksandr Lukaşenko, a relatat şi dpa. Peste 50.000 de oameni au participat la manifestaţia de duminică, conform dpa, care aminteşte că a fost vorba de cea de a şasea duminică la rând cu astfel de proteste.

Potrivit Reuters, la protestele de la Minsk au luat parte cel puţin 100.000 de persoane. Agenţia rusă de presă TASS, care a citat poliţia belarusă, a relatat că au fost arestate cel puţin 10 persoane, a menţionat Reuters, precizând că guvernul prezintă de regulă a doua zi cifrele finale.

Noul val de arestări vine în pofida unui atac cibernetic prin care un grup de hackeri s-a răzbunat pe autoritățile din Belarus, divulgând datele a peste o mie de polițiști. „Pe măsură ce arestările continuă, vom continua să publicăm date la scară largă”, se arată într-un mesaj distribuit de canalul de opoziție Nexta Live pe aplicaţia Telegram, scrie Agerpres. Executivul de la Minsk a precizat că responsabilii vor și găsiți în scurt timp și vor suporta pedepse grave.

„Forţele, mijloacele şi tehnologiile care sunt la dispoziția organismelor interne fac posibilă identificarea şi condamnarea marii majorităţi a celor vinovaţi de divulgarea datelor personale pe internet”, a transmis Olga Chemodanova, purtătoare de cuvânt al Ministerului de Interne.