image
Sursa foto: Jurnal.md

Dosarul lui Țuțu a urnit din loc: Mărturiile unuia dintre prietenii lui Alexei Veretco, omorât în Codrii Orheiului

Examinarea dosarului în care figurează deputatul PD Constantin Țuțu a urnit din loc. După mai multe amânări, la Curtea de Apel Chișinău a depus mărturii unul dintre prietenii lui Alexei Veretco, omorât în Codrii Orheiului.

Depozițiile au fost filmate de ”Crime Moldova”, însă nu până la capăt, întrucât Țuțu s-a arătat deranjat de prezența jurnaliștilor de investigații.

Potrivit Crime Moldova, mărturii a depus fostul polițist Iurie Matcovschi, iar la ședință a fost prezent și fostul șef al poliției rutiere din Orhei, Vasile Cojocari. Ambii ar fi văzut cele întâmplate în aprilie 2012.

Sursa face trimitere la declarațiile lui Matcovschi, potrivit căruia, el ar fi fost rugat de către Veretco să-i aranjeze o întâlnire cu Vasile Cojocari, pe care îl rânise în ajun într-o încăierare. Veretco ar fi vrut să-i dea lui Cojocari o mie de euro, pentru ca acesta să nu depună plângere. Cojocari a fixat o întâlnire la restaurantul „Doi Haiduci”. Acolo erau așteptați de un grup de tineri, care i-au atacat.

Martorul a mai declarat că el și Veretco au vrut să fugă, însă o mașină le-ar fi blocat drumul. În timp ce el era snopit în bătăi, Veretco a tras un foc în aer, dar au urmat mai multe împușcături din tabăra adversă, prietenul său fiind rănit mortal.

Aici, Matcovschi a fost întrerupt de către Țuțu, care i-a comunicat instanței că procesul este filmat.

Amintim că în aprilie 2012, Constantin Ţuţu a fost implicat într-o încăierare cu focuri de armă lângă un restaurant din apropiere de Orhei, în urma căreia a murit Alexei Veretco, de 42 de ani. După ce persoana care l-ar fi omorât pe Veretco s-a predat, ceilalţi trei suspecţi, inclusiv Ţuţu, au fost scoşi de sub urmărire pentru omor, fiind, în schimb, cercetaţi penal pentru huliganism.

Procesul de judecată a început în 2013, iar în luna mai 2016, Ţuţu a fost achitat de Judecătoria Orhei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: