image
Sursa foto: jurnal.md

Val Butnaru și-a lansat emisiunea de divertisment intelectual „Vânturile, valurile”: E timpul s-o încheiem cu paiațele

Jurnalistul Val Butnaru și-a lansat aseară noul proiect la Jurnal TV. Este vorba de emisiunea de divertisment intelectual - „Vânturile, valurile”.

„Sunt conștient de faptul că e curată nebunie, e un act aproape sinucigaș să faci la un post TV din Europa de Est o emisiune ne-politică. Înțeleg că audiențele mari se obțin cu participarea acestor personaje care își spun politicieni – Napoleoni și Jane D”Arc decupați dintr-o bufonadă teribilă. A venit, probabil, timpul să modificăm paradigma. Accept riscul unei emisiuni ne-politice fiindcă sunt convins că trebuie să schimbăm ceva radical. Să ne uităm cu atenție în preajma noastră și vom observa niște oameni minunați, creatori de valori inestimabile: scriitori, actori, pictori, muzicieni, meșteri populari, profesori, intelectuali nealterați și pur și simplu persoane care gândesc profund și au ce ne spune”, a menționat Val Butnaru în debutul emisiunii.

„E cam timpul s-o încheiem cu paiațele și paparudele și să încercăm să vorbim cu oamenii care au fost ținuți într-un cvasi-anonimat umilitor, feriți de lumina reflectoarelor. Să discutăm cu ei ceea ce nu se prea vorbește pe la posturile TV. În urma acestor convorbiri, s-ar putea să descoperim că ceea ce am căutat pe parcursul anilor, crezând că se află undeva departe, e chiar aici, lângă noi. Să constatăm că există, totuși, o ieșire din situație. Pur și simplu, nu am căutat bine. Am definit genul acestui proiect ca divertisment intelectual, o emisiune despre sufletul și destinul uman. Cred că încă nu este prea târziu să discutăm și despre aceste valori”, a adăugat Val Butnaru.

Emisiunea va putea fi urmărită la postul de televiziune Jurnal TV în fiecare marți, începând cu ora 20:00.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: