image
Sursa foto: jurnal.md

Guvernul, solicitat să majoreze de urgență compensațiile persoanelor cu dizabilități după scumpirea transportului

Deputatul Platformei DA Liviu Vovc solicită Guvernului să majoreze compensațiile pentru transport în cazul persoanelor cu dizabilități în contextul majorării tarifelor pentru transportul interurban de pasageri.

Legislatorul a expediat un demers în adresa prim-ministrului Ion Chicu să asigure în regim de urgență majorarea compensațiilor pentru persoanele cu dizabilități în conformitate cu cheltuielile suplimenatare pentru serviciile de transport, pe care sunt nevoiţi să le facă, dat fiind faptul că instituţiile medicale, dar și alte instituții de interes public, se află în centrele raionale.

Totodată, Liviu Vovc a solicitat rectificarea alocărilor la bugetele autorităților publice raionale și municipale pentru a asigura capacitatea acestora de achitare a compensațiilor.

Conform datelor parvenite de la structurile teritoriale de asistență socială, în anul 2017 au beneficiat de compensația pentru serviciile de transport circa 151.561 persoane cu dizabilități și 15.309 persoane cu dizabilități locomotorii.

Precizăm că tarifele pentru transportul interurban de pasageri au fost majorate începând cu 1 ianuarie de la 48 la 60 - 70 de bani per kilometru, în funcție de categoria de confort.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: