Nemulţumirile au erupt iar în Paris. Sute de tineri au manifestat în centrul oraşului, unde au dat foc mai multor tomberoane. Asta în timp ce, în apropierea capitalei franceze, poliţia a reţinut 150 de elevi, care ar fi vrut să incendieze un liceu şi i-au pus în genunchi, cu mâinile la ceafă, scrie Digi24.

Punctul culminant al protestelor ar urma să fie astăzi, când sute de mii de oameni vor ieşi în stradă. Autorităţile au luat măsuri excepţionale.

Edouard Philippe, premierul Franţei: Ne confruntăm cu oameni care nu ies să protesteze, ci să distrugă. Am mobilizat un număr considerabil de oameni: 8.000 în Paris, mai mulţi ca sâmbăta trecută. În total, pentru toată Franţa, nu sunt 65.000, ci 89.000.

Chistophe Castaner, ministrul francez de Interne: Vor fi folosite vehicule blindate ale jandarmeriei. Nu sunt vehicule militare, nu sunt tancuri. Vorbim de maşini speciale ale jandarmeriei, care pot fi folosite în special pentru a distruge baricadele.

Muzeul Luvru şi Turnul Eiffel vor fi închise, decizie luată şi în cazul magazinelor de lux de pe Champs Elysee.

În urmă cu o săptămână, peste o sută de oameni au fost răniţi şi alţi aproape 300 reţinuţi, în cele mai violente proteste din ultimii ani. Principalul motiv al nemulţumirilor a fost introducerea unei taxe pe carburant, la care guvernanţii au renunţat între timp. Asta nu i-a convins, însă, pe manifestanţi să nu organizeze noi proteste, tot mai violente.