image
Sursa foto: Profimedia

Presa din Anglia face anunțul mult așteptat: echipa favorită să-l transfere pe Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo (37 de ani) a decis că e momentul unei noi schimbări în carieră din cauza rezultatelor sub așteptări obținute de Manchester United în ultimul sezon, încheiat pe loc de Europa League.

Starul portughez le-ar fi explicat celor din conducerea lui Manchester United că este de părere că mai are trei sau patru ani de jucat la nivel înalt și vrea să petreacă această perioadă la un club cu care să câștige trofee și să joace în UEFA Champions League.

În contextul prestațiilor bune din ultimul sezon, Jorge Mendes, impresarul lui Cristiano Ronaldo, a vorbit cu mai multe cluburi de top, printre care se numără Chelsea, Bayern Munchen sau Napoli, pentru a explora un posibil viitor transfer al acestuia în următoarele săptămâni.

Presa din Anglia scrie că Chelsea este favorită să obțină semnătura lui Cristiano Ronaldo în această vară. Footall London anunță că noul patron al londonezilor, Todd Boehly, s-a întâlnit deja cu Jorge Mendes în Portugalia.

Chelsea caută întăriri în compartimentul ofensiv, iar achiziționarea lui Cristiano Ronaldo ar fi o adevărată lovitură de imagine. Portughezul mai vrea să joace 2-3 ani la nivel înalt și își dorește o ultimă provocare pe final de carieră: o echipă cu care să mai câștige o dată UEFA Champions League.

Chelsea a cucerit trofeul în vara trecută și va evolua și în noul sezon al celei mai importante competiții continentale intercluburi, după ce a terminat pe 3 ultima ediție din Premier League.

Salariul de 500.000 de lire sterline pe săptămână, atât cât câștigă CR7 la Manchester United, nu reprezintă o problemă pentru gruparea de pe Stamford Bridge. De altfel, Chelsea este una dintre puținele echipe care își permit un astfel de transfer.

Cristiano Ronaldo, golgheterul all-time din UEFA Champions League, vrea să ajungă la 20 de sezoane consecutive în care a evoluat în această competiție, iar alături de Manchester United nu va avea această șansă. Ca atare, CR7 este decis să plece și să-și împlinească visul în altă parte. Englezii scriu că în aceast moment Chelsea este cea mai bună soluție, din toate punctele de vedere.

Cristiano Ronaldo (37 de ani) ar fi decis să plece de la Manchester United și le-ar fi comunicat deja hotărârea luată celor din conducerea clubului.

Clubul nu ar dori să-l lase să plece pe fotbalistul care a semnat anul trecut un contract valabil două sezoane, însă este pregătit și dacă nu va reuși să ajungă la un consens cu portughezul.

Astfel, potrivit Daily Mail, Erik ten Hag, noul antrenor al echipei, a stabilit deja pentru ce fotbalist se va negocia în cazul plecării lui Cristiano Ronaldo.

Este vorba despre mijlocașul de bandă brazilian de 22 de ani Antony, pe care îl cunoaște foarte bine, de la Ajax, unde au lucrat în ultimii doi ani.

Adus de la Santos în vara anului 2020 pentru 15 milioane de euro, Antony a impresionat în Eredivisie, iar Manchester United nu este singura echipa care îl monitorizează atent. Pe aceeași listă se mai află Barcelona și Chelsea.

Antony nu va fi, însă, deloc ușor de adus, întrucât Ajax solicită nu mai puțin de 80 de milioane de euro pentru a-l lăsa să plece.

Citeşte mai mult despre

comentarii: