image
Sursa foto: nationalworld.com

Alimentele care se vor scumpi din cauza încălzirii globale: Sunt nelipsite din orice casă

Prețurile la paste și sos de roșii ar putea crește în curând din cauza secetei record.

De curând, Bloomberg a raportat că statul California, cel mai mare producător mondial de roșii, trece prin cea mai gravă secetă din ultimii 1.200 de ani.

„Avem nevoie disperată de ploaie. Ajungem într-un punct în care nu mai avem inventar pentru a continua să satisfacem cererea pieței. Este foarte greu să crești o cultură de roșii chiar acum”, a declarat pentru publicație Mike Montna, șeful Asociației Cultivatorilor de Tomate din California.

Montna a spus că, pe lângă criza apei, fermierii se confruntă și cu o inflație ridicată. Aceasta înseamnă costuri mai mari de combustibil și îngrășăminte, ceea ce reduce marjele de profit într-un moment în care roșiile sunt deja insuficiente, scrie Playtech.ro.

California nu este singura care se confruntă cu efectele schimbărilor climatice severe și este puțin probabil să vedem o imagine mai frumoasă în curând.

În iunie, cercetătorii au publicat un studiu în revista Nature care menționa că producția globală de roșii va scădea din cauza creșterii temperaturilor. Este doar un alt exemplu printre numeroasele moduri în care oamenii influențează negativ Pământul și mediul înconjurător.

Noutăţile partenerilor

comentarii: