image
Sursa foto: kremlin.ru

Rusia testează cu succes o rachetă hipersonică de tip Ţirkon, la Marea Barents, de ziua lui Putin care a împlinit 68 de ani

Forţele ruse au efectuat cu succes un test al rachetei de croazieră hipersonică de tip Ţirkon, la Marea Barents, a anunţat miercuri şeful Statului Major rus Valeri Gherasimov, într-o videoconferinţă cu preşedintele rus Vladimir Putin, relatează Reuters.

Generalul Gherasimov face acest anunţ în contextul în care Putin împlineşte vârsta de 68 de ani.

Testul rachetei Ţirkon a avut loc marţi, de la bordul fregatei Amiral Gorşkov, a precizat Gherasimov.

Acest succes, a comentat Putin, citat de agenţia rusă de presă Interfax, va contribui mulţi ani la asigurarea securităţii Rusiei.

Preşedintele rus anunţa în iunie că Rusia urmează să fie în curând în măsură să contracareze armament supersonic dezvoltat de alte ţări, cu Statele Unite în frunte, scrie News.ro.

El aprecia că Rusia se află în faţa rivalului său american în dezvoltarea acestui tip de armament.

Rachetele hipersonice - care se deplasează cu o viteză de câteva ori mai mare decât viteza sunetului - au o traiectorie mai joasă şi mai ”aplatizată” decât rachetele balistice clasice. Traiectoria lor este, de asemena, mai puţin previzibilă.

Moscova a desfăşurat anul trecut primele rachete hipersonice ruseşti cu capacitate nucleară.

Statele Unite dezvoltă rachete hipersonice de la începutul anilor 2000, potrivit unui raport al Serviciul de Cercetare al Congresului american,

Forţele aeriene (US Air Force) şi Lockheed Martin au efectuat în august, la baza aeriană Edwards, în California, un test de zbor al viitoarei rachete hipersonice AGM-183A.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: