"​​La cum joacă, sigur că o prelungire e posibilă. Dar el trebuie să fie cel care să ia decizia și tot el e cel care va trebui să decidă dacă va juca și după 2021", a spus Josep Maria Bartomeu, potrivit El Mundo Deportivo.

Noul contract ar urma să fie scadent în iunie 2023, când atacantul va avea 36 de ani. În actualul contract, argentinianul are o clauză de reziliere de 700 de milioane de euro, însă o altă clauză care s-a aflat foarte târziu prevede că el poate părăsi în 2020 echipa liber de contract, dacă destinația sa va fi o echipă care nu se află în elita fotbalului.

Actualul contract al lui Messi cu Barcelona a fost semnat în noiembrie 2017, după o lungă perioadă de negocieri.

Și Messi ar dori să rămână și să-și încheie cariera pe Camp Nou, el nefiind un adept al transferurilor în genul celor pe care le-au avut Xavi sau Iniesta, care au plecat în Qatar, respectiv Japonia, ci ar vrea să rămână până la finalul carierei la nivelul cel mai înalt posibil.

În actuala înțelegere, Messi trebuie să atingă un venit anual de peste 70 milioane euro (85% din salariu, 15% drepturi de imagine), la care se adăugă un bonus de semnătură de 63,5 milioane euro, şi un bonus de loialitate de 70 milioane euro dacă nu va părăsi clubul catalan înainte de încheierea contractului, în 2021.