image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Acces nelimitat la internet, mai puțin la baie; Un singur duș pentru peste 300 de refugiații cazați la Moldexpo

În timpul vizitei șefului Consiliului European la Moldexpo, o refugiată a încercat să se apropie de delegație ca să-i roage să le mai facă câteva dușuri, pentru că sunt mulți și nu reușesc să facă baie.

Femeia a fost direcționată de către un bărbat cu salopetă UNHCR către directoarea comercială a centrului.

Potrivit femeii, dintre cele două dușuri doar unul e funcțional, dar și acela are lipsă de apă caldă, fiindcă boilerul nu reușește să încălzească apă pentru atâta lume. „Cel mai mult au de suferit copiii, pe care îi mănâncă corpul", a adăugat altă refugiată. Femeile afirmă că au tot sesizat problema, dar lucrurile nu s-au schimbat esențial. „Doar vine cineva și îl repară, iar a doua zi dușul iar curge pe alături și apa e tot rece. Și presiunea apei e foarte mică”, mai spun refugiatele.

jurnal.md

Femeile susțin că nu au pretenții la angajații și voluntarii centrului, care au o atitudine bună față de refugiați, dar vor pur și simplu să fie auzite de cei care pot hotărî problema pe care nu o pot rezolva ele.

Un voluntar ne-a spus că atunci când centrul de refugiați de la Moldexpo a trecut din gestiunea primăriei în gestiunea guvernului, au fost câțiva specialiști care plănuiau să construiască mai multe dușuri, dar nu a fost sa fie. Am încercat să luăm o reacție de la administrația Moldexpo, dar nimeni nu a răspuns la numerele de telefon afișate pe site.

La ziua de azi, centrul de refugiați de la Moldexpo găzduiește 233 de maturi și 115 de copii, ne-a informat directoarea comercială a centrului.

Jurnal.md / Nadejda RoșcovanuJurnal.md / Nadejda Roșcovanu
Jurnal.md / Nadejda RoșcovanuJurnal.md / Nadejda Roșcovanu
Jurnal.md / Nadejda RoșcovanuJurnal.md / Nadejda Roșcovanu
Jurnal.md / Nadejda RoșcovanuJurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Noutăţile partenerilor

comentarii: