image
Sursa foto: facebook.com/Galina Dodon

Prima doamnă, Galina Dodon, își întreține familia din veniturile de la compania Exclusiv Media

Soțiile lui Igor Dodon și Corneliu Furculiță fac bani din administrarea mai multor televiziuni și ziare din Republica Moldova.

Circa 60% din venitul pentru anul 2019 al familiei prezidențiale a fost asigurat de către Galina Dodon, soția președintelui Igor Dodon, bani pe care i-a obținut din activitatea companiei Exclusiv Media, potrivit actelor oficiale. Firma deține posturile NTV Moldova, THT Exclusiv TV și ziarul Argumentî i Faktî v Moldove. Întreprinderea aparține deputatului socialist Corneliu Furculiță și este administrată de soția sa, Ludmila Furculiță. Potrivit datelor, și ea a avut anul trecut un venit mai mare din salariu comparativ cu soțul său.

Potrivit declarațiilor de avere pentru 2019, familia Dodon a avut un venit de circa 622.000 de lei anul trecut. Mai mult de jumătate din bani au fost câștigați de Galina Dodon - circa 395.000 de lei. Potrivit site-ului oficial presedinte.md, soția șefului statului este director financiar al companiei Exclusiv Media.

Proprietarul firmei, Corneliu Furculiță - unicul deținător de televiziuni în Parlament după ce Vlad Plahotniuc a părăsit țara - a avut anul trecut un salariu de circa 178.000 de lei. Ludmila Furculiță, la rândul ei, a avut un venit de aproape 216.000 lei în calitate de administrator al Exclusiv Media, scrie media-azi.md. Până la preluarea funcției, în 2019, fotoliul ei a fost ocupat de deputatul socialist Petru Burduja. Parlamentarul a indicat în declarația de venit că anul trecut a obținut 68.000 de lei de la Exclusiv Media.

Întreprinderea Exclusiv Media figurează într-un dosar al pretinselor spălări de bani în care sunt vizate și persoane din Partidul Socialiștilor. Procuratura Generală susține că acțiunile de urmărire penală pe dosarul dat continuă. Cazul a fost scos la iveală de RISE Moldova care a scris încă în 2016 despre tranzacția prin zone offshore, cu implicarea Exclusiv Media. După publicarea anchetei jurnalistice, Corneliu Furculiță a declarat că toate tranzacțiile gestionate de companie au avut loc în conformitate cu legislația națională și internațională.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: