Circa 60% din venitul pentru anul 2019 al familiei prezidențiale a fost asigurat de către Galina Dodon, soția președintelui Igor Dodon, bani pe care i-a obținut din activitatea companiei Exclusiv Media, potrivit actelor oficiale. Firma deține posturile NTV Moldova, THT Exclusiv TV și ziarul Argumentî i Faktî v Moldove. Întreprinderea aparține deputatului socialist Corneliu Furculiță și este administrată de soția sa, Ludmila Furculiță. Potrivit datelor, și ea a avut anul trecut un venit mai mare din salariu comparativ cu soțul său.

Potrivit declarațiilor de avere pentru 2019, familia Dodon a avut un venit de circa 622.000 de lei anul trecut. Mai mult de jumătate din bani au fost câștigați de Galina Dodon - circa 395.000 de lei. Potrivit site-ului oficial presedinte.md, soția șefului statului este director financiar al companiei Exclusiv Media.

Proprietarul firmei, Corneliu Furculiță - unicul deținător de televiziuni în Parlament după ce Vlad Plahotniuc a părăsit țara - a avut anul trecut un salariu de circa 178.000 de lei. Ludmila Furculiță, la rândul ei, a avut un venit de aproape 216.000 lei în calitate de administrator al Exclusiv Media, scrie media-azi.md. Până la preluarea funcției, în 2019, fotoliul ei a fost ocupat de deputatul socialist Petru Burduja. Parlamentarul a indicat în declarația de venit că anul trecut a obținut 68.000 de lei de la Exclusiv Media.

Întreprinderea Exclusiv Media figurează într-un dosar al pretinselor spălări de bani în care sunt vizate și persoane din Partidul Socialiștilor. Procuratura Generală susține că acțiunile de urmărire penală pe dosarul dat continuă. Cazul a fost scos la iveală de RISE Moldova care a scris încă în 2016 despre tranzacția prin zone offshore, cu implicarea Exclusiv Media. După publicarea anchetei jurnalistice, Corneliu Furculiță a declarat că toate tranzacțiile gestionate de companie au avut loc în conformitate cu legislația națională și internațională.