image
Sursa foto: Jurnal.md

Încă 126 de mii de doze de vaccin anti-Covid au fost distribuite locuitorilor din stânga Nistrului

Din loturile de ajutoare umanitare oferite Republicii Moldova, dar și din achizițiile efectuate din resurse bugetare, instituțiile naționale de profil au redistribuit pentru administrare în regiunea transnistreană 126 307 doze de vaccin împotriva Covid.

Potrivit Biroului politici de reintegrare repartizarea vaccinurilor s-a desfășurat în mod echitabil și proporțional pentru toate unitățile administrativ-teritoriale ale Republicii Moldova. În regiunea transnistreană au fost distribuite: AstraZeneca (Vaxzevria) – 16.910 doze, Pfizer/Biontech (Comirnaty) – 12.396 doze, Sinovac – 15.000 doze, Sinopharm – 20.001 doze ȘI Sputnik-V – 62.000 de doze.

Majoritatea loturilor de vaccin anti-Covid au fost oferite cu titlu gratuit Republicii Moldova de către partenerii externi, cu suportul financiar și tehnic al Uniunii Europene, Guvernului României, Biroului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa și a Federației Ruse, precum și din procurările făcute pe linie bugetară de către Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate.

Reamintim că beneficiarii din regiunea transnistreană pe lângă vaccin au recepționat și multiple loturi umanitare ce conțineau echipamente de protecție individuală și aparataj medical performant.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: