image
Sursa foto: Getty Images

La Liga a adoptat un protocol drastic pentru a lupta împotriva noului val de COVID-19

La Liga a adoptat miercuri un nou protocol pentru a reduce răspândirea cazurilor de Covid-19 la cluburile din această ţară, scrie ziarul Marca, citat de L'Equipe.

Spania a ajuns la 50.000 de cazuri pe zi, un record de la începutul pandemiei, iar noua variantă Omicron afectează şi La Liga, unde în mai puţin de o săptămână mai multe cazuri pozitive au fost detectate de Valencia (4 cazuri), Real Madrid (9 cazuri) şi Rayo Vallecano (12).

În noul său protocol, La Liga prevede obligativitatea unui test PCR în ziua meciurilor pentru toţi componenţii echipelor. De asemenea, va trebui efectuat un test PCR săptămânal cel puţin în primele 15 zile ale lunii ianuarie 2022. La Liga a precizat că "va gestiona şi va plăti aceste teste".

Carantina este stabilită la zece zile pentru fotbaliştii profesionişti din Spania.

Deocamdată, La Liga nu a luat nicio măsură privind gradul de ocupare a stadioanelor sau înăsprirea măsurilor sanitare.

L'Equipe aminteşte situaţia din alte ţări lovite de noul val al pandemiei. În Premier League au fost detectate 132 de cazuri în ultimele două săptămâni, ceea ce a dus la amânarea a zece meciuri, în condiţiile în care peste 90.000 de cazuri pe zi au fost înregistrate în Marea Britanie. Deşi mai mult de jumătate dintre cluburi au fost afectate de Covid, majoritatea au dorit disputarea meciurilor programate de Boxing Day (26 decembrie). Mai multe cluburi din Ligue 1 au fost şi ele afectate în ultimele ore, ca Bordeaux (14 cazuri), Angers (2 cazuri), Reims (6 cazuri) sau PSG (2 cazuri).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: