image
Sursa foto: Facebook/Andrei Năstase

Andrei Năstase: Voi prelua bune practici și proiecte de succes de la primari și guvernele UE indiferent de culoarea politică

„În beneficiul capitalei și al oamenilor, voi prelua bunele practici și proiecte de succes de la primarii și guvernele țărilor membre UE indiferent de culoarea lor politică”. Este declarația primarului ales al capitalei, Andrei Năstase.

„Ceea ce îmi lipsește în acest moment este mandatul validat. În lipsa acestui mandat, prea multe lucruri nu pot fi făcute”, a menționat Andrei Năstase.

„Am avut întâlniri cu oameni din mediul de experți, cu societate civilă. Am permanente întâlniri și comunicare cu primarii din afara țării, primari cu proiecte de succes, care au demonstrat bune practici, au demonstrat că pot gestiona în mod eficient orașele în care au fost aleși în interesul locuitorilor. Am în momentul de față deschiderea unor primari din România să ne ajute cu proiecte de succes la Chișinău. Voi avea colaborare strânsă cu Bucureștiul, cu capitala culturală a României - Sibiul, cu capitala inovării și tineretului - Clujul, cu cei din Suceava, Botoșani, Timișoara, Craiova. Spun asta pentru că, indiferent de culoarea politică a acelor primari, voi trece peste faptul că eu vin din familia popular-europeană și voi avea contacte de colaborare strânsă cu toți acești primari și cu guvernele din statele-membre UE, cu guvernele proeuropene”, a declarat primarul ales al capitalei.

„Am comunicare strânsă cu primari din UE. Mă refer la primarul din Viena, recent reales. Am stabilit contacte la nivelul primăriei Parisului. Vom stabili contacte la nivelul tuturor capitalelor importante din UE. Am avut discuții bune cu reprezentanții Guvernului din Belarus, cu specialiști de la mai multe întreprinderi care au contacte cu municipalitatea, dar și în republică”, a adăugat Andrei Năstase.

Totodată, edilul ales al capitalei a discutat și cu reprezentanții Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și cei ai Băncii Europene pentru Investiții.

„Am avut întâlniri cu creditorii unor proiecte atât la nivelul capitalei, cât și în țară. Ne-am întâlnit recent cu reprezentanții BERD și BEI. Încercăm să atragem cât mai multe investiții din exterior, înțelegând foarte bine că fondurile interne sunt capturate de mafie”, a menționat primarul ales al capitalei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: