image
Sursa foto: jurnal.md

Republica Moldova, în beznă: Deconectări masive de electricitate în urma bombardamentelor rusești

Republica Moldova a rămas în beznă totală în această după-amiază. În urma bombardamentelor rusești asupra sistemului energetic ucrainean, au avut loc deconectări masive de electricitate și la noi în țară.

În urma deconectării electricității, troleibuzele din capitală au staționat mai mult de o oră. Unele staționează și acum, în timp ce în unele sectoare a început reconectarea.

„Dragi cetățeni, azi avem repetarea situației din 15 noiembrie. Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, avem întreruperi masive de energie electrică în toată țara", a declarat vicepremierul Andrei Spânu.

La rândul său, președinta Maia Sandu a spus că „Rusia a lăsat Moldova pe întuneric”.

„Războiul Rusiei în Ucraina omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit și infrastructura energetică. Atacurile continuă și acum în Ucraina. Oamenii își scot răniții de sub dărâmături. Și își plâng apropiații decedați. Viața oamenilor nu poate fi întoarsă înapoi. Dar furnizarea energiei electrice poate fi restabilită. Vom rezolva problemele tehnice și vom avea din nou lumină. Toate instituțiile statului lucrează în acest sens. Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig, care ucide intenționat oameni, din simpla dorință de a ține alte popoare în sărăcie și în umilință. Oricât de greu ar fi acum, singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă”, a declarat șefa statului.

Citeşte mai mult despre

comentarii: