image
Sursa foto: theregister.com

O versiune timpurie de Windows 11 a fost scăpată în mediul online, cu opt zile înainte de prezentarea oficială

O versiune timpurie de Windows 11 a fost scăpată în mediul online cu opt zile înainte de prezentarea oficială a noului sistem de operare, programată pentru 24 iunie. Cele mai evidente schimbări față de Windows 10 sunt la nivel de interfață.

În privința barei de activități (taskbar), aceasta este programată să alinieze pictogramele programelor pe mijlocul ecranului (asemănător lui Mac OS), dar utilizatorii pot opta pentru alinierea clasică, de la stânga la dreapta.

În cadrul meniului de start nu se vor mai regăsi Live Tiles (ferestre ”animate”), ci doar aplicațiile salvate (pinned apps), fișierele accesate recent, precum și butoanele de închidere (shut down) sau restart. Totodată, va fi implementată și o temă întunecată (Dark Mode).

Ferestrele de dialog vor avea marginile rotunjite, iar în taskbar poate fi observată o nouă pictogramă, denumită ”Widgets”, astfel că Microsoft readuce extensiile în sistemul său de operare. O nouă aplicație pentru sincronizarea cu Xbox este integrată pe Windows, iar aceasta va permite acces rapid la abonamentul pentru jocuri Game Pass, precum și la magazinul digital Xbox, scrie Biziday.

Presa de specialitate scrie că noul sistem este inspirat din Windows 10X, conceput pentru dispozitive cu două ecrane, dar abandonat de Microsoft. Multe concepte au fost preluate și utilizate în dezvoltarea Windows 11, cu interfață și meniuri similare cu cele ale proiectului 10X. Astfel, nu va aduce schimbări semnificative. The Verge notează că Microsoft ar putea prezenta noul sistem la evenimentul pe care-l organizează pe 24 iunie.

Reprezentanții companiei au anunțat că vor oferi suport pentru Windows 10 până pe 14 octombrie 2025. Lansat în 2015, Windows 10 l-a înlocuit treptat pe Windows 7, pentru care Microsoft nu mai oferă update-uri de suport de la finalul anului trecut.

Noutăţile partenerilor

comentarii: