image
Sursa foto: Jurnal.md

Hotărârea CSM prin care s-a dat acordul pentru urmărirea penală a lui Ion Druță, ANULATĂ de Curtea de Apel Chișinău (DOC)

Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii prin care s-a dat acordul pentru urmărirea penală a fostului președinte al Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, a fost anulată. Hotărârea a fost pronunțată astăzi de Curtea de Apel Chișinău.

Pe 24 octombrie 2019, CSM a dat curs solicitării ex-procurorului general interimar, Dumitru Robu, cu privire la eliberarea acordului la pornirea urmăririi penale, reținere, aducere silită, percheziție, arestare și tragerea la răspundere penală a lui Ion Druță.

„Se anulează hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii nr.375/25 din 24 octombrie 2019 cu privire la sesizarea procurorului General interimar, Dumitru Robu, referitor la eliberarea acordului pentru pornirea urmării penale, reținerea, aducerea silită, arestarea, perchiziționarea și atragerea la răspundere penală în privința judecătorului și președintelui Curții Supreme de Justiție, Ion Druță”, se menționează în Dispozitivul Hotărârii emise astăzi de Curtea de Apel Chișinău.

Hotărârea poate fi atacată cu recurs la CSJ în termen de 30 de zile.

„Asta înseamnă că dosarul penal pe numele lui Ion Druță urmează a fi încetat. Adică omul e curat ca lacrima. Și procuratura generală astfel se va spăla pe mâini – noi am vrut, dar, iată, justiția „nereformată” nu ne permite. Trebuie să dăm jos Guvernul lui Dodon și Șor cât mai repede, altfel, această debandadă totală va continua încă mult timp. Interesant dacă notițele pe care Druță scria, la indicația lui Plahotniuc, ce decizii urmează să ia judecătorii CSJ, vor fi restituite proprietarului”, a comentat deputatul PAS Sergiu Litvinenco.

Amintim că Ion Druță este cercetat penal pentru îmbogățire ilicită. În octombrie 2019, acesta a fost reținut pentru 72 de ore, după ce în biroul și casa sa au fost depistate obiecte de natură să confirme bănuiala rezonabilă privind comiterea faptei de îmbogățire ilicită. Ulterior, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, nu a admis demersul procurorilor anticorupție de a-l plasa în arest.

Ion Druță a ajuns președinte al CSJ în 2018, fiind singurul candidat care a depus cerere pentru a participa la concursul pentru funcția rămasă vacantă după plecarea lui Mihai Poalelungi.

Ion DruțăIon Druță

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: