„Iura a fost un om foarte modest și de fiecare dată evita ieșirea în public. Poate din această cauză acum este manifestată o asemenea atenție din partea presei pentru personalitatea sa.

Potrivit lui Fraihman, Luncașu nu și-a construit afacerile pe scheme ilegale. „Nu a ocupat nicio funcție politică, nu avea ambiții politice și încerca să aibă relații bune cu toții”, a spus Igor Fraihman.

„Ca și orice businessman avea legături la nivel înalt. Iar informațiile că la el acasă se făceau petreceri unde veneau oameni importanți sunt false”, a adăugat el.

Acesta a mai ținut să dezmintă informații că soția lui Luncașu ar avea grade de rudenie cu Vladimir Plahotniuc și că Iurie Luncașu a făcut școala KGB.

Referindu-se la faptul că șoferul lui Luncașu este tatăl tânărului care în vara anului trecut l-a omorât fiul analistului Anatol Țăranu, Fraihman a menționat că aceste evenimente nu au nicio legătură cu Luncașu.

„Nu a existat nicio presiune care ar fi dus la un asemenea deznodământ tragic. Nu puteam să dăm o calificare juridică a ceea ce s-a întâmplat. Organele de drept trebuie să dea o asemenea calificare. Ne-am adresat avocaților pentru ca aceștia să examineze ce s-a scris în presă în ultima perioadă care ar fi putut cauza tragedia. În ultimul timp era supărat și abătut”, a mai spus Fraihman.

Întrebat despre relațiile dintre Luncașu și Plahotniuc, Fraihman a spus că nu știe nimic despre acest lucru.

„Noi am petrecut mult timp împreună. Niciodată nu am vorbit cu el la această temă”, a menționat el. Totodată, prietenul lui Luncașu afirmă că nu știe nimic nici despre imobilul cunoscut sub denumirea „Casa albă”.

Amintim că Luncașu a decedat în noaptea de 17 august. Șoferul acestuia a fost cel care a sunat la poliție, mărturisind anchetatorilor că Luncașu s-a împușcat. După ce a oprit mașina, afaceristul i-ar fi cerut subalternului să scrie următorul mesaj: „Am cumpărat căsuța albă în 2017 și am fost investitor". Ulterior, șoferul ar fi ieșit din automobil, iar Luncașu s-ar fi împușcat în cap.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a pornit însă un dosar penal pentru omor intenționat pentru a cerceta mai multe versiuni în acest caz, inclusiv sinuciderea sau determinarea la suicid.