image
Sursa foto: jurnal.md

Ultima oră: CC a respins cererea PSRM de suspendare a decretului privind desemnarea lui Grosu, dar a admis sesizarea

Curtea Constituțională a respins cererea deputaților socialiști de suspendare a decretului prin care Igor Grosu a fost desemnat premier. Sesizarea în sine urmează să fie însă examinată într-o altă ședință.

„Curtea a respins cererea de suspendare a Decretului Președintelui Republicii privind desemnarea candidatului pentru funcția de Prim-ministru. De asemenea, Curtea a declarat admisibilă sesizarea depusă de dnii Vasile Bolea, Grigore Novac, Alexandr Suhodolski și Vlad Batrâncea, deputați în Parlament. Pe 22 martie 2021, cu începere de la ora 10:00, va avea loc ședința Curții Constituționale în cadrul căreia va fi examinată în fond sesizarea menționată mai sus”, precizează Curtea Constituțională.

Amintim că marți, Maia Sandu l-a desemnat pe Igor Grosu candidat la funcția de premier după ce Mariana Durleșteanu, candidatul socialiștilor, s-a restras. La scurt timp, socialiștii au venit cu un alt candidat - Vladimir Golovatiuc - și au atacat la Curtea Constituțională desemnarea lui Igor Grosu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: