image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Partidul Șor a părăsit Parlamentul în semn de protest față de excluderea Marinei Tauber din cursă: „Mergem la Bălți”

Deputații Partidului Șor boicotează ședința de astăzi a Parlamentului în semn de protest față de excluderea Marinei Tauber din cursa electorală pentru Primăria Bălți.

„Fracțiunea Partidului Șor merge la Bălți pentru acordarea susținerii candidatului nostru în fața sediului instanței care urmează să ia o decizie”, a menționat deputatul Vadim Fotescu.

Unul dintre deputații PAS a remarcat că deputații pot părăsi ședința Parlamentului în semn de protest față de o chestiune de pe ordinea de zi.

„Nu avem o astfel de chestiune pe ordinea de zi, cred că absența e nemotivată”, a spus acesta.

Comisia Electorală Centrală a solicitat Judecătoriei Bălți anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidului Politic „Şor” la funcția de primar al municipiului Bălți.

Potrivit CEC, a fost formulată o bănuială rezonabilă de utilizare, de către candidatul Marina Tauber și în interesul acesteia a unor fonduri financiare nedeclarate de circa 152 725 lei. Totuși, urmare controlului efectuat și probelor colectate, Comisia a constatat, cu certitudine, utilizarea fondurilor nedeclarate în mărime de, cel puțin, 34 260 lei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: