image
Sursa foto: Getty Images

Neymar, apărat de Ronaldo după simularea din meciul cu Mexic

Fostul mare fotbalist brazilian Ronaldo i-a luat apărarea conaţionalului Neymar, devenit ţinta criticilor din cauza exagerărilor şi simulărilor sale, şi susţine că nesportivitatea altor jucători este ignorată.

Neymar a fost criticat, mai ales în Marea Britanie, pentru simulări în careu şi reacţii exagerate la faulturile adversarilor.

Selecţionerul Mexicului, Juan Carlos Osorio, l-a acuzat pe brazilian că "face prea mult teatru", iar Alan Shearer, Pat Nevin, Peter Schmeichel şi Eric Cantona au criticat şi ei simulările lui Neymar în primele patru meciuri de la Cupa Mondială.

Ronaldo (41 de ani), dublu campion mondial şi dublu câştigător al "Balonului de Aur", susţine că Neymar este unul dintre cei mai faultaţi jucători la Cupa Mondială şi are nevoie de protecţie.

''Sunt multe moduri de a vedea şi interpreta fotbalul. Sunt împotriva acestor critici. El este un jucător inteligent în mişcările sale şi ştie cum să evite un tackle. Nu cred că arbitrii l-au protejat însă suficient. Când lumea mă critica repetat, am simţit un soi de nedreptate. Critica este un nonsens. Televiziunile şi ziarele vor doar să-şi umple spaţiile'', a sărit Ronaldo în apărarea lui Neymar.

Şi jucătorii Angliei au fost criticaţi de brazilieni după meciul cu Columbia, din optimile CM, pe motiv că ar fi oferit de asemenea momente teatrale, care însă nu au suscitat atâtea critici.

''Ce putem spune de performanţa patetică şi teatrală a jucătorilor Angliei la meciul de marţi? În Brazilia, există o vorbă. Invidia este o curvă'', a postat pe Twitter avocatul Elena Landau, care colaborează cu clubul Botafogo.

După meciul cu Anglia, selecţionerul Columbiei, Jose Pekerman, a acuzat jucătorii englezi că au exagerat în contactul cu adversarii pentru a cerşi faulturi.

Managerul lui Manchester United, Jose Mourinho, consideră şi el că Neymar nu este singurul jucător care simulează. ''Lumea s-a concentrat pe Neymar, dar dacă ar fi numai Neymar aş fi fericit, dar nu e doar el. Fiecare echipă are multe simulări, multe pretenţii, pun multă presiune pe arbitru, iar meciul pierde din calitate, ceea ce pentru mine e un punct negativ'', a declarat portughezul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: