Igor Șarov a declarat că instituțiile de învățământ vor continua să activeze respectând toate cerințele Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

„Mersul la școală înseamnă mai mult decât mersul într-un loc unde înveți lucruri noi, unde multor copii le este asigurat accesul la alimentație. Școala asigură oportunități de a socializa, de a construi relații și de a reduce timpul petrecut în fața ecranelor”, a menționat Șarov.

Astfel de la începutul anului școlar din 1240 de instituții de învățământ publice și private, activează la distanță – 19, clase care activează din cauza carantinei – 301, elevi confirmați pozitiv – 284, elevi în autoizolare - 7 186, cadre didactice confirmate pozitiv – 373, tot atâtea cadre didactice se află în autoizolare, 72 de persoane confirmate pozitiv sunt din angajații auxiliari.

Din cele 1398 instituți de educație timpurie publice și private - 1096 au fost redeschise la inițiativa managerilor, instituții închise în carantină - 6 , grupe în carantină – 18, copii confirmați pozitiv – 4, copii în autoizolare – 453, cadre didactice confirmate pozitiv – 67, cadre didactice în autoizolare – 107, personal auxiliar și nedidactic - 37 și 92 dintre aceștia se află în autoizolare.