image
Sursa foto: Jurnal.md

Două cazuri suspecte de COVID-19 la Glodeni; Un bărbat, internat forțat, cu ajutorul poliției

Președintele raionului Glodeni, Ion Cojocari, informează despre două cazuri în care persoane revenite din Italia, cu simptome asemănătoare coronavirusului, s-au opus restricțiilor impuse de autorități menite să prevină răspândirea infecției.

Potrivit sursei citate, unul din pasagerii cursei Milano-Chișinău, cetățean al raionului Glodeni, fiind informat despre necesitatea de a se afla în carantină la domiciliu pe un termen de 14 zile, pe parcursul zilei de ieri a fost văzut deplasându-se prin orașul Glodeni.

„E clar că venind la Glodeni din localitatea de baștină a contactat cu mai multe persoane, astfel punând în pericol sănătatea acestora”, a declarat Cojocari.

Un alt cetățean, din același raion, revenit recent din Italia, s-a adresat la medicul de familie din localitate, cu simptome asemănătoare virusului COVID-19. Medicul a acționat conform instrucțiunilor, i-a vorbit pacientului despre necesitatea spitalizării într-o instituție medicală specializată din Chișinău.

„Pacientul a neglijat cerințele medicului și a refuzat categoric transportarea și internarea în instituția specializată și a plecat acasă. Mai mult ca atât ulterior a continuat deplasarea prin localitate în locuri publice, contactând cu un număr mare de persoane, punându-le astfel sănătatea în pericol. Într-un final, persoana respectivă a fost urcată, cu ajutorul poliției, în ambulanță și transportată la instituția medico-sanitară specializată din Chișinău pentru investigații”, a mai spus Cojocari.

El a concluzionat că anume în aceste circumstanțe,trebuie să dăm dovadă de responsabilitatea și precauție pentru a preveni răspândirea infecției și a păstra sănătatea noastră și a celor din jur.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: