image
Sursa foto: Jurnal.md

13 ani de pușcărie pentru militarii care au ucis un tânăr în Valea Trandafirilor și 1 mil. de lei prejudiciu moral familiei

UPDATE 12:39 // Cei doi militari care au ucis în bătaie un tânăr în Parcul Valea Trandafirilor au fost condamnați la câte 13 ani de închisoare în penitenciar de tip închis. Avocații familiei tânărului omorât nu sunt de acord cu sentința și o vor contesta.

Totodată, instanța a dispus ca aceștia să achite familiei victimei 1 milion de lei drept prejudiciu moral și 45 de mii de lei pentru cheltuieli adiționale - înmormântare, biletele de avion ale mamei victimei etc.

Știrea inițială:

Astăzi urmează să fie pronunțată sentința în dosarul omorului din Parcul Valea Trandafirilor, unde un tânăr a fost ucis în bătăi de doi militari.

În ședința de astăzi a fost audiat repetat unul dintre militari. Procurorul a solicitat instanței ca cei doi militari să fie condamnați la 13 ani și patru luni de pușcărie. Apărătorii celor doi învinuiți cer instanței o pedeapsă mai blândă, de zece ani de pușcărie, având în vedere faptul că inculpații și-au recunoscut vina.

Mama victimei a declarat însă că speră ca judecătorii să ia o decizie mai aspră și să le dea pedeapsă maximă.

„Sper să le dea o pedeapsă maximă. Nu sunt de acord cu solicitarea procurorului, de 13 ani. Sper că judecătorii o să le dea mai mult pentru că nu văd ca acești oameni să fie în societate”, a spus Irina Stepan, mama tânărului omorât.

jurnal.md

Amintim că cei doi inculpați își recunosc vina și au cerut instanței ca judecata să se desfășoare conform unei proceduri simplificate. Conform legii, ținând cont de faptul că inculpații își recunosc vina, inculpații pot beneficia de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu închisoare.

Mama și avocatul tânărului de 21 de ani, ucis în bătăi de doi militari, în Parcul Valea Trandafirilor, a solicitat în instanța de judecată să-i fie achitată de către inculpați suma de 2.000.000 de lei drept prejudiciu moral. Pe lângă prejudiciul moral, femeia cere să-i fie restituiți banii pentru înmormântarea feciorului său și cheltuielile pentru biletele avia în sumă totală de 45.386 de lei, întrucât aceasta a fost nevoită să revină de peste hotare, dar și alte cheltuieli de judecată.

La rândul lor, avocații inculpaților au cerut ca cheltuielile judiciare să fie achitate de stat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: