image
Sursa foto: Getty Images

Afirmația care încinge spiritele în lumea boxului. Un star susține că Tyson i-ar "împacheta" pe campionii actuali

George Foreman (71 de ani) e impresionat de prestația lui Mike Tyson din meciul demonstrativ cu Roy Jones Jr, de luna trecută, încheiat la egalitate după opt runde.

Revenit în ring, chiar și pentru o luptă cu caracter amical, după 15 ani de pauză, Iron Mike (54 de ani) a reușit să lase o impresie excelentă printre specialiaști, dar și printre foștii mari exponenți ai nobilei arte. Mulți experți au pretins că meciul ar fi trebuit să se termine cu victoria lui Tyson, însă legendarul sportiv nu a marșat pe aceeași idee.

Un tip exigent, care mereu a surprins cu declarațiile sale făcute în lumea boxului, George Foremen a spus într-un material realizat de Daily Mail că Tyson e capabil la ora actuală să învingă orice campion actual al supergreilor, din orice versiune, incluzându-i pe Tyson Fury și Anthony Joshua.

"Dacă va mai avea oportunitatea să lupte încă trei meciuri demonstrative de aceeași intensitate, l-aș susține pe Tyson să lupte împotriva oricărui pretendent la titlul mondial. Ba chiar și împotriva unui campion!

Dacă ar fi o conjunctură potrivită și Tyson ar mai avea șansa să lupte în meciuri demonstrative cu încă trei nume grele ale boxului, atunci cred că îi poate învinge pe pugiliștii de azi care visează la titlul mondial, ba chiar și pe campionii actuali.

Am avut meci demonstrativ cu Sonny Liston, l-am văzut pe Muhammad Ali în gale demonstrative, dar așa ceva, ce a făcut Tyson, n-am văzut vreodată", a declarat George Foreman, fost campion mondial al greilor la profesioniști și campion olimpic la JO din 1968 de la Mexico City.

Opt runde s-au luptat Mike Tyson și Roy Jones Jr, în Staples Center din Los Angeles, într-un demonstrativ extrem de spectaculos, având în vedere vârsta lor.

Mike Tyson va primi zece milioane de dolari pentru acest meci demonstrativ. "Iron Mike" a declarat încă de la început că toți banii vor fi donați în scopuri caritabile.

De partea cealaltă, Roy Jones Jr. o să încaseze un cec în valoare de un milion de dolari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: